Pieprz jamajski - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
44,10 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8230

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Pieprz jamajski, zwany również jako New Spice, pochodzi od podobieństwa do aromatu połączenia innej słodkiej przyprawy czarnego pieprzu, goździków i cynamonu. Szybko zyskała popularność wśród Europejczyków ze względu na swoje właściwości aromatyczne i lecznicze. Więcej

Pieprz jamajski(Pimenta dioica)

Olejek eteryczny z ziela angielskiego, zwany również olejkiem eterycznym z pieprzu jamajskiego, jest destylowany parą wodną z wysuszonych niedojrzałych jagód wysokich wiecznie zielonych drzew Pimenta dioica (synonim Pimenta officinalis) rosnących na pięknych tropikalnych wyspach karaibskich. Nowa przyprawa, znana również jako Pimento, jest przydatna przy sporadycznych niestrawnościach i sezonowych dolegliwościach. Te niesamowite właściwości sprawiają, że pieprz jamajski jest idealnym olejkiem, który warto mieć przez cały rok.

Zastosowanie olejku z pieprzu jamajskiego

Obecnie nowa przyprawa jest szeroko stosowana jako środek aromatyzujący w przemyśle spożywczym i napojów. Olejek eteryczny jest używany do aromatyzowania likierów ziołowych, takich jak Chartreuse i Benedictine. Ze względu na ten bogaty aromat, olejek eteryczny z pieprzu jamajskiego jest również stosowany ze względu na swoje słynne właściwości zapachowe w mydłach i produktach do pielęgnacji ciała, a także w perfumach. Ziele angielskie jest popularnym modyfikatorem wielu męskich zapachów z wyższej półki i może być stosowane jako zapach uziemiający do wody kolońskiej. Pomaga również w bólach mięśni i oferuje korzyści płynące z ciepła, jak również jakość przeciwbólową. Jedną z korzyści zdrowotnych wynikających z zastosowania pieprzu jamajskiego jest rozgrzewający olejek, który pobudza krążenie i przepływ krwi.

Emocjonalnie i energetycznie może pomóc w redukcji stresu, zmęczenia, depresji i uczucia melancholii. Ten olejek eteryczny ma również właściwości uspokajające i przeciwskurczowe i może pomóc uspokoić niepokój. Ponieważ ma mniejszą zawartość eugenolu niż liść pimento, olejek eteryczny Pimento Berry jest bardziej popularny w aromaterapii. Egzotyczny, słodko-korzenny aromat olejku eterycznego z pieprzu jamajskiego, po rozproszeniu, z pewnością przeniesie Twoje zmysły do dzikich, tropikalnych drzew i urzekającego piękna wysp karaibskich. Znany jest również ze swoich silnych właściwości afrodyzjakalnych.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml