Calamus - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml)

Cena
52,50 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8239

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Kalamus był dodawany w Europie do wina, a także wchodzi w skład absyntu. Kalamus ma również swoje imię wspomniane w Starym Testamencie i było mówione w Exodus jako element świętego oleju namaszczenia Biblii. Dla wzmocnienia funkcji mózgu, poprawy pamięci, zwiększenia zdolności intelektualnych, a także dla pobudzenia prawidłowego krążenia w mózgu. Więcej

tatarak(Acorus calamus)

Olej z korzenia tataraku jest destylowany z parą wodną z kłączy drzewa tataraku, pochodzącego z Indii, Azji Środkowej, południowej Rosji i Syberii oraz części Europy Wschodniej. Często uznawany za idealne zioło do medytacji i introspekcji, tatarak jest zalecany przez świętych, joginów i filozofów ajurwedyjskich do wzmocnienia funkcji mózgu, poprawy pamięci, zwiększenia zdolności intelektualnych i stymulowania prawidłowego krążenia w mózgu.

Roślina pochodząca z bagiennych obszarów półkuli północnej, o ciepłym i pikantnym, a zarazem świeżym zapachu. Calamus czyni go wyjątkowym i popularnym dodatkiem do kosmetyków pielęgnacyjnych. Starożytni Egipcjanie ufali korzeniowi Calamus jako potężnemu afrodyzjakowi ze względu na jego skuteczność w poprawie zdrowia układu rozrodczego. W tradycji ajurwedyjskiej, gdzie znana jest jako Vacha, nadal jest stosowana jako afrodyzjak.

Zastosowanie olejku tatarakowego

Olej tatarakowy zawiera silne związki przeciwzapalne, które są znane z tego, że pomagają zmniejszyć ból, zaczerwienienie i obrzęk spowodowany stanem zapalnym. Olejek tatarakowy stosowany w aromaterapii ma działanie uspokajające, a osoba go stosująca odczuwa efekt sedacji. Ten olejek eteryczny skutecznie przynosi ulgę w bólu, takim jak przewlekły ból pleców. Olej tatarakowy łagodzi również stres psychiczny, odmładzając zmysły w okresach sytuacyjnego niepokoju lub depresji.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml