Hyzop - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pistacja

Cena
42,90 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8217

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Hyzop pochodzi z południowej Europy i jest stosowany tradycyjnie od prawdopodobnie tysiąca lat ze względu na swoje właściwości antyseptyczne, dezynfekujące i przeciwzakaźne. Więcej

Hyzoplekarski (Hyssopus officinalis var decumbens)

Olejek eteryczny hyzopowy jest destylowany parą wodną z pięknych, głęboko fioletowych kwiatów Hyssopus officinalis var Decumbens. Roślina ta rośnie dziko na skalistych zboczach Hiszpanii.

Piękna wieloletnia zimozielona krzewinka pochodząca z południowej Europy, Bliskiego Wschodu i okolic Morza Kaspijskiego. Hyzop ma zdrewniałą łodygę, małe lancetowate liście i wybucha fioletowo-niebieskimi kwiatami. Hyssopus officinalis var decumbens nie należy mylić z olejkiem eterycznym hyzopowym wytwarzanym z rośliny Yzop officinalis, który charakteryzuje się wysoką zawartością ketonów (zwłaszcza pinokamponu). Hyssop officinalis var decumbens to specjalny olejek aromaterapeutyczny o niskiej zawartości ketonów, odpowiedni do większości zastosowań w aromaterapii. Zawiera naturalne cząsteczki z niemal każdej klasy związków występujących w terapeutycznych olejkach eterycznych, a mimo to jest dość łagodny.

Zastosowanie oleju Yzop

Olejek eteryczny Ysop pomaga we wspieraniu zdrowego funkcjonowania płuc, zwłaszcza w przypadku przekrwienia spowodowanego przeziębieniem lub grypą, a także pomaga stłumić uporczywy kaszel. Po zastosowaniu olejek hyzopowy może wywołać uczucie rozgrzania, co czyni go doskonałym wyborem do stosowania na obolałe mięśnie po ciężkim treningu. Olejek eteryczny Hyssop decumbens jest również kojący w przypadkach niepożądanych skurczów mięśni. Ten olejek eteryczny jest również pomocny w zmniejszaniu niepożądanej aktywności mikrobów, co może być tak mile widziane, jeśli próbujesz pozbyć się przeziębienia lub grypy. W preparatach do pielęgnacji skóry, olejek hyzopowy może pomóc w łagodzeniu suchej i łuszczącej się skóry. Ten olejek eteryczny jest również rozgrzewający i uspokajający, co czyni go świetnym do promowania zdrowego snu.

Emocjonalnie i energetycznie, olejek eteryczny hyzopu oczyszcza i wzmacnia. Wzmacnia przed negatywizmem, pobudza umysł, pomaga w jasności umysłu i poprawia koncentrację. Olejek hyzopowy jest pomocny w zarządzaniu sytuacyjną lub sezonową depresją. Może również pomóc wzmocnić i szanować swoje osobiste granice, co może przynieść korzyści tym, którzy łatwo ulegają wpływom nastrojów i emocji innych osób.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml