Frankincense - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
44,10 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8257

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Olejek eteryczny Sacred Frankincense ma ciepły, wibrujący, żywiczny, ziemisty, lekko balsamiczny aromat z pieprzowymi podtekstami i górną nutą cytrynowo-pomarańczowych cytrusów; i jest obdarzony wieloma aromaterapeutycznymi zastosowaniami. Więcej

Frankincense(Boswellia sacra)

Olejek eteryczny Holy Frankincense jest hydrodestylowany z żywicznych, wysuszonych soków drzew Boswellia sacra pochodzących z Omanu, historycznego regionu znanego z produkcji najwyższej jakości olejku kadzidłowego.

Lekko zabarwiona żywica Boswellia sacra o zielonkawym odcieniu jest starannie zbierana z drzew w Omanie, gdzie tylko kilka destylarni posiada licencję rodziny królewskiej na pracę z żywicą Royal Hojari, jak jest ona lokalnie znana. Olej Boswellia Sacra, znany również jako święte kadzidło, jest używany jako pomoc duchowa w rytuałach, modlitwach i medytacjach.

Zastosowanie świętego olejku kadzidłowego

Olejek kadzidłowy Sacra jest stosowany kosmetycznie do odżywiania i odmładzania skóry. Oprócz działania jako piękne wsparcie dla skóry w takich kwestiach jak nawilżenie, odmłodzenie skóry dojrzałej i pomoc przy bliznach, olejek eteryczny Frankincense Sacra jest również szeroko stosowany do pomocy w łagodzeniu drobnych bólów i stanów zapalnych związanych z bólami głowy i ogólnym napięciem mięśni. Dzięki dużej ilości alfa-pinenu Frankincense Sacra ma zdolność do działania przeciwzapalnego. Może również zapewnić wsparcie dla układu oddechowego, pomagając w oczyszczaniu zatorów i błon śluzowych.

Emocjonalnie i energetycznie, Święte Kadzidło jest czczone za jego potężny podnoszący i wyjaśniający wpływ na ciało i umysł. Po rozproszeniu w domu zapewnia ochronę, sprzyja zdrowemu nastrojowi i przekształca zapach domu w zapach świątyni. Przez niektórych uważany jest również za doskonałego sprzymierzeńca w dążeniu do zwiększenia energii życiowej i odżywienia duszy.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.



Parameters

Tom 10 ml