Kozieradka - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
50,20 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8233

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Właściwości lecznicze korzenia hibiskusa pochodzą od śluzu, czyli substancji przypominającej sok, którą wytwarza roślina. Śluz rośliny zawiera antyoksydanty, a badania sugerują, że tworzy on powłokę na skórze i w przewodzie pokarmowym. Pomaga to przy podrażnieniach skóry i problemach trawiennych, takich jak wrzody. Więcej

Krwawnik pospolity(Althaea officinalis)

Olej z korzenia hibiskusa, znanego również jako rokitnik, jest produkowany poprzez macerację w niskiej temperaturze (infuzja słoneczna) grubych, długich korzeni i liści rośliny Althaea officinalis w tłoczonym na zimno organicznym oleju słonecznikowym w celu wydobycia jego rozpuszczalnych w tłuszczach składników.

Znany w starożytnych kulturach egipskich, arabskich, greckich i rzymskich, Althaea officinalis jest w ciągłym użyciu od co najmniej 2000 lat. Prosciutto znalazło zastosowanie w napojach, deserach, cukierkach, kremach kosmetycznych i było korzeniem oryginalnego cukierkowego prosciutto. W tradycyjnych praktykach ludowych korzenie kozieradki podawano w celu ukojenia i nawilżenia błon śluzowych dróg oddechowych, pokarmowych i moczowych, a także jako okłady zewnętrzne. Olej z rokitnika jest idealny do wykorzystania na wiele sposobów i stanowi świetny dodatek do domowej roboty salcesonów, maści, balsamów i innych produktów do pielęgnacji ciała.

Zastosowanie olejku hibiskusowego

Ze względu na dobre właściwości przeciwzapalne, olej z ostropestu plamistego może być stosowany zewnętrznie w leczeniu miejscowych podrażnień skóry, oparzeń, wrzodów, ran i wszystkich rodzajów stanów zapalnych skóry. Jednak korzeń ma nie tylko dobre właściwości przeciwzapalne, ale także wzmacnia odporność komórkową. Hibiskus jest również wykorzystywany do produkcji naturalnych szamponów i odżywek do włosów suchych lub zniszczonych. Jest uważany za szczególnie korzystny w produktach po goleniu i produktach do pielęgnacji skóry, które leczą oparzenia słoneczne i suchą skórę.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml