Argan - 100% naturalny olejek eteryczny 10 ml

Cena
22,20 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
7323

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Olej arganowy jest bogaty w kwasy tłuszczowe Omega-6 i 9. Może pomóc w leczeniu trądziku i innych problemów skórnych. Więcej

Olej arganowy (Argania spinosa) 10 ml


Nasz ekologicznie produkowany olej arganowy jest tłoczony na zimno z rdzeni drzewa Argania spinosa rosnących w suchych dolinach południowo-zachodniego Maroka.

Olej arganowy, znany jako „płynne złoto” , jest przygotowywany ręcznie w tradycyjny pracochłonny sposób i ekstrahowany bezpośrednio z pasty przez ugniatanie, aż cały cenny olej zostanie wyciśnięty.

Drzewa arganowe rosną i są odporne na półpustynne obszary Morza Śródziemnego i wiadomo, że żyją do 200 lat. Głębokie korzenie i małe liście drzewa arganowego pozwalają mu wytrzymać suchy wiatr i utratę wody, w wyniku czego powstaje orzech o unikalnym profilu olejowym.

Od stuleci kobiety w basenie Morza Śródziemnego używają olejku arganowego w swoich kosmetykach, aby uzyskać lśniącą i zdrowo wyglądającą skórę i włosy .



ZALETY ZASTOSOWANIA OLEJU


Dostaje olej arganowywzrost uwagi producentów branży pielęgnacyjnej i spa ze względu na imponujący skład steroli i kwasów tłuszczowych. Olejek jest bogaty w kwas linolowy Omega-6 i Omega-9 , które pomagają skórze zachować elastyczność, a także zmniejszają widoczność drobnych linii i zmarszczek .

Olej arganowy może również pomóc w leczeniu trądziku i innych chorób skóry, w tym łuszczycy , i jest idealny do odżywiania suchych włosów i paznokci. Olej arganowy poprawia elastyczność skóry , czyniąc ją bardziej elastyczną i zalecaną do stosowania w produktach do dojrzewania skóry.

Olej arganowy jest często stosowany na skórę, paznokcie i włosy i działa dobrze w przepisach na krem. W przeciwieństwie do wielu dostępnych na rynku odmian olejku arganowego, nasz olej jest wysokiej jakości z łagodnym aromatem orzechowym.

Parameters

Terpeny limonen, linalool
Tom 10 ml