Anyż - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
29,10 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8198

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Anyż ma długą historię stosowania jako przyprawa i lek. Dzięki swojemu słodkiemu, ziołowemu, korzennemu, ciepłemu, lukrecjowemu aromatowi, olejek anyżowy jest tradycyjnie stosowany do aromatyzacji. Więcej

Anyż(Pimpinella anisum)

Olejek eteryczny z anyżu jest destylowany parą wodną z dziko rosnących brązowych strąków białokwiatowej rośliny Pimpinella anisum, która rośnie dziko w Egipcie.

Nie należy mylić go z popularną przyprawą anyż gwiazdkowy, Pimpinella anisum jest rocznym ziołem pochodzącym z Grecji i Egiptu, uprawianym również w Indiach, Chinach, Meksyku i Hiszpanii.

Zastosowanie olejku anyżowego

Olejek eteryczny z anyżu jest naprawdę bardzo bogaty i skuteczny. Oprócz pomocy w ukojeniu układu pokarmowego, olejek anyżowy jest również fantastyczny, gdy szukasz mieszanek zmniejszających ból i stany zapalne. Ten olejek eteryczny może pomóc zmniejszyć niepożądane skurcze mięśni i niepożądaną aktywność wirusową. Ten olejek eteryczny może być również przydatny w dyfuzorach i mieszankach inhalacyjnych, gdy chcesz wspierać zdrowe funkcjonowanie płuc, zwłaszcza w przypadku przeziębienia lub grypy. Olejek anyżowy ma również właściwości przeciwzapalne oraz działa odświeżająco, nawilżająco i regenerująco na skórę.

Emocjonalnie i energetycznie, olejek eteryczny z anyżu jest rozgrzewającym i energetyzującym olejkiem eterycznym , który może pomóc zmniejszyć zmęczenie psychiczne, poprawić jasność i pomóc utrzymać czujność. Ten olejek eteryczny jest również mile widziany w czasach sytuacyjnego niepokoju i depresji, ponieważ może pomóc zrelaksować nerwy i zainspirować kreatywność.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml