Guawa - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
29,20 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8227

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Olej z guawy jest bogaty w likopen, silny przeciwutleniacz, który zwalcza wolne rodniki i pomaga chronić komórki skóry przed uszkodzeniami słonecznymi. Konsystencja olejku jest lekka i nietłusta, szybko się wchłania i pozostawia na skórze lekki połysk. Dzięki temu olej z nasion guawy jest idealnym wyborem dla wszystkich rodzajów skóry wrażliwej, zwłaszcza do stosowania na twarz. Więcej

Guawa(Psidium guajava)

Olej z nasion guawy jest tłoczony na zimno z nasion Psidium guajava, tropikalnego owocu pochodzącego z Meksyku, Ameryki Środkowej i Ameryki Południowej, ale obecnie szeroko uprawianego w innych częściach świata. Tłoczony na zimno olej z nasion guawy ma bogaty pomarańczowy odcień i piękny, słodki, owocowy aromat przypominający ten owoc.

Zastosowanie gujawy

Olej z guawy skutecznie wspomaga produkcję kolagenu, poprawia strukturę skóry, napina luźną skórę i poprawia elastyczność skóry. Wykazano, że właściwości ściągające i niekomedogenne oleju z nasion guawy sprawiają, że skóra jest wolna od wyprysków, trądziku i zmarszczek, co czyni go idealnym składnikiem produktów przeciwtrądzikowych. Silny emolient bogaty w antyoksydanty, zwalcza przedwczesne starzenie się i zmarszczki, napina i tonizuje luźną i zwiotczałą skórę oraz zmniejsza widoczność rozstępów.

Olej z guawy jest bogatym źródłem beta-karotenu, witaminy A, witaminy C, miedzi, cynku i selenu, co czyni go doskonałym olejem do pielęgnacji włosów, który jest szeroko stosowany w szamponach i odżywkach jako naturalny składnik pomagający zapobiegać łupieżowi i przywracający witalność dla mocniejszych, bardziej błyszczących włosów. Psidium Guajava zapewnia również odżywienie i ochronę, gdy jest stosowany do naturalnego wzrostu paznokci.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml