Dziurawiec - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml)

Cena
21 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8202

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Ten napar ziołowy jest idealny do stosowania na wiele sposobów, w tym lecznicze salwy, balsamy przeciwzapalne i olejki do masażu, aby złagodzić ból nerwów. Więcej

Dziurawiec zwyczajny(Hypericum perforatum)

Olej z dziurawca jest wytwarzany w procesie maceracji w niskiej temperaturze (infuzja słoneczna) pięknych, jasnożółtych kwiatów Hypericum perforatum w organicznej oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, tłoczonej na zimno w celu wydobycia składników rozpuszczalnych w tłuszczach.

Hypericum perforatum, zwany również dziurawcem, nosi taką nazwę, ponieważ powszechnie kwitnie i jest zbierany w czasie przesilenia letniego pod koniec czerwca, w okolicach dnia św. Jana - 24 czerwca. Ziele wieszano na drzwiach domów i stajni w dniu św. Jana, aby odpędzić złe duchy, chronić przed szkodami i chorobami ludzi i zwierząt gospodarskich.

Zastosowania oleju z dziurawca

Olej z dziurawca może być stosowany miejscowo do leczenia wszystkiego , od drobnych oparzeń, ran i obszarów zapalnych do siniaków i żylaków. Jest też świetny na pieluszkowe zapalenie skóry, wrzody, a nawet hemoroidy. Dziurawiec jest również tradycyjnie stosowany od wieków nie tylko ze względu na swoje właściwości lecznicze, ale również w leczeniu bólu nerwów, w tym nerwobólu i rwy kulszowej. Olej z dziurawca ma również doskonałe zdolności tonizujące skórę, pomaga zmiękczyć i rozjaśnić skórę. Badania wykazały, że główny aktywny składnik dziurawca: hiperycyna - jest silnym środkiem przeciwwirusowym, zwłaszcza wobec wirusów otoczkowych.

Pod względem emocjonalnym i energetycznym olej z dziurawca jest dobrze znany ze swoich właściwości antydepresyjnych i poprawiających nastrój. Uważa się, że ma łagodne właściwości euforyczne i jest przydatny w astenii i sezonowym zaburzeniu afektywnym. Dziurawiec może również pomóc złagodzić napięcie i stres oraz zwiększyć jasność umysłu.

Jest to produkt kosmetyczny i przeznaczony wyłącznie do użytku zewnętrznego. Tak jak w przypadku wszystkich naszych materiałów, nie należy go przyjmować wewnętrznie.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml