Srebrna Jodła - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
22 zł z VAT-em

Producent
Pěstík

Kod produktu
8212

Dostępny
ks

Olejek iglasty o cudownie sosnowym, drzewnym, ziemistym i kamforowym aromacie ma silne działanie uspokajające, promujące spokojny sen, a jednocześnie zapewniające podnoszące na duchu i odświeżające uczucie. Więcej

Jodła pospolita(Abies alba)

Olejek eteryczny z jodły pospolitej jest destylowany parą wodną z płaskich, igiełkowatych liści i gałązek drzewa iglastego Abies alba z gór Europy.

Nazwa Abies oznacza po łacinie wzrost ze względu na wysokość, a nazwa Alba to po łacinie światło lub biel, przywołując biały kolor jej drewna. Rdzenne plemiona Ameryki Północnej od dawna używały aromatycznych igieł tego drzewa do leczenia problemów z płucami i klatką piersiową. Popularne zastosowania tego olejku eterycznego obejmują odświeżacze powietrza, mieszanki do kąpieli, perfumy i inne produkty kosmetyczne.

Zastosowanie olejku z jodły pospolitej

Poza właściwościami przeciwgrzybicznymi, wykrztuśnymi i mukolitycznymi, które pomagają w problemach z płucami i zatokami, olejek eteryczny z jodły pospolitej może również pomóc złagodzić drobne bóle i stany zapalne, jak również złagodzić niepożądane skurcze mięśni. Ten olejek jest bardzo skuteczny, gdy jest stosowany w dyfuzorze na co dzień, zwłaszcza gdy może być ograniczony przepływ przez drogi oddechowe podczas pracowitych miesięcy zimowych. Jego właściwości antyseptyczne, antybakteryjne, przeciwbólowe i przeciwzapalne sprawiają, że jest świetnym dodatkiem do olejków odżywczych oraz do stosowania na stany zapalne, gorące skóry, takie jak ukąszenia i użądlenia owadów.

Emocjonalnie i energetycznie, olejek eteryczny z jodły jest regenerujący i uspokajający. Ten olejek eteryczny jest bardzo podnoszący na duchu, zwłaszcza w sytuacjach stresujących i wymagających większej siły emocjonalnej i mocy. Olejek jodłowy nadzwyczajnie komponuje się z innymi "zewnętrznymi" aromatami, takimi jak lawenda, świerk, eukaliptus i rozmaryn.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parametry

Tom 10 ml