Kamfora - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pistacja

Cena
22 zł z VAT-em

Producent
Pěstík

Kod produktu
8171

Dostępny
ks

Olej kamforowy można znaleźć na rynku w trzech różnych kolorach lub frakcjach: brązowej, żółtej i białej. Kamfora brązowa i żółta są uważane za toksyczne, ponieważ zawierają wysoki procent safloru i należy ich unikać, nawet zewnętrznie. Olejek eteryczny z białej kamfory jest rektyfikowany dla bezpieczeństwa i jest bardzo polecany do aromaterapii. Więcej

Kamfora(Cinnamomum camphora)

Olejek eteryczny z białej kamfory jest destylowany parą wodną z gałęzi i drewna drzewa Cinnamomum camphora, pochodzącego z Formozy (Tajwan), Chin i Japonii.

Ten botaniczny gatunek Cinnamomum camphora ma kilka chemotypów wynikających z różnych warunków uprawy, takich jak klimat, gleba, wysokość, itp. Żeby było jasne, trzy różne olejki eteryczne Cinnamomum camphora są produkowane z trzech różnych chemotypów rośliny:

Hon Sho - chemotyp kamfory - produkujący olejek kamforowy
Ho Sho - chemotyp Linalool - który wytwarza Ho Wood Oil
Yu Sho - chemotyp Cineole - wytwarzający olejek Ravintsara

Zastosowanie olejku kamforowego

Biały olejek kamforowy ma szerokie zastosowanie miejscowe ze względu na swoje właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwzapalne. Lotiony i kremy zawierające olejek kamforowy mogą być stosowane do łagodzenia podrażnień i swędzenia skóry oraz mogą pomóc w poprawie ogólnego wyglądu skóry. Przenikliwy leczniczy aromat olejku kamforowego ma znaczący wpływ na promowanie czystych płuc i wzmacnianie krążenia. Często dodaje się go do balsamów, olejków do masażu i kremów, aby ukoić ciało sportowców. Olejek kamforowy jest podstawowym składnikiem wielu produktów łagodzących kaszel, przeziębienie i przekrwienie, takich jak maści i odwary na mięśnie i stawy. Ten olejek eteryczny może być również stosowany do odstraszania owadów latających lub do odświeżania stęchłej pościeli.

Emocjonalnie i energetycznie, olejek kamforowy ma uspokajający i odświeżający zapach, który jest często stosowany w leczeniu depresji i redukcji stresu. Ten olejek eteryczny ma również właściwości uspokajające i przeciwskurczowe i może pomóc uspokoić niepokój.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parametry

Tom 10 ml