Chmiel - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
37 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8255

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Kwiaty chmielu są najbardziej znane ze swojej roli w warzeniu piwa, ale są często używane w mieszankach ziołowych ze względu na ich uspokajające i kojące właściwości. Więcej

Chmiel(Humulus lupulus)

Olejek eteryczny z chmielu jest destylowany parą wodną ze świeżych kwiatów rośliny Humulus lupulus, starannie uprawianej w północno-zachodnim regionie USA.

Rośliny chmielu są dwupienne, co oznacza, że mają oddzielne rośliny męskie i żeńskie. Kwiat żeński to ten, który służy do warzenia piwa. Podczas gdy żywice i alfa kwasy zawarte w kwiatach chmielu są odpowiedzialne za nadanie piwu goryczki, olejki eteryczne zawarte w główce chmielu przyczyniają się do wielu jego właściwości smakowych i aromatycznych.

Zastosowanie olejku chmielowego

Olejek chmielowy jest używany w perfumerii, zastosowaniach zapachowych, a w małych rozcieńczeniach jest używany w dezodorantach i produktach dezodorujących. Olejek eteryczny z chmielu jest bogatym źródłem flawonoidów i antyoksydantów. Działa również jako skuteczny środek przeciwstarzeniowy, który napina skórę, zwalcza uszkodzenia wywołane przez wolne rodniki i stres oksydacyjny. Zapobiega pojawianiu się na skórze zmarszczek, drobnych linii i plam starczych. Zawiera minerały i oleje, które pomagają w stanach zapalnych skóry, a także mogą być stosowane w celu zmniejszenia powierzchownych naczyń krwionośnych. Olejek eteryczny z chmielu jest również często stosowany do łagodzenia niepożądanych skurczów mięśni i pomaga w leczeniu drobnych bólów i stanów zapalnych. Ten olejek eteryczny jest również używany do utrzymywania na dystans niechcianych owadów i bakterii.

Emocjonalnie i energetycznie, olejek eteryczny z chmielu może przynieść komfort podczas trudnych przejść emocjonalnych i zwiększyć motywację w okresach niepokoju, stresu i depresji. Stymulujący i orzeźwiający aromat jest również podnoszący na duchu i relaksujący, pomaga zmniejszyć zmęczenie i energetyzuje umysł.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml