Lemon Myrtle - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
35 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8235

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Ten niesamowity olejek eteryczny ma piękny, słodki, czysty, intensywnie cytrynowy aromat, który jest żywy i podnosi zmysły. Więcej

Mirt cytrynowy(Backhousia citriodora)

Olejek eteryczny Lemon Myrtle jest destylowany parą wodną z liści kwitnącej rośliny Backhousia citriodora pochodzącej z Australii.

Niezwykle silny antybakteryjny i bakteriobójczy, pachnący cytryną olejek mirtowy jest znacznie skuteczniejszym zabójcą zarazków niż bardziej znany i wszechobecny olejek z drzewa herbacianego. Niezwykle wysoki poziom cytralu (około 87%) sprawia, że jest to silny środek antybakteryjny, antyseptyczny i przeciwgrzybiczny. Jednym z naszych ulubionych zastosowań olejku eterycznego z mirtu cytrynowego jest oczyszczanie ciała i otaczającego środowiska z nieproszonej aktywności mikrobów.

Zastosowanie olejku z mirtu cytrynowego

Olejek eteryczny Lemon Myrtle ma niezwykłe zdolności bakteriobójcze. Szczególnie korzystne, gdy włączone do mieszanek dyfuzorów, sprayów i innych produktów przeznaczonych do wspierania układu oddechowego i odpornościowego, w celu promowania ogólnego zdrowia. Pomaga odeprzeć sezonowe zagrożenia i ułatwia oddychanie w czasie zatorów. Lemon myrtle eteryczny olejek także pomaga walczyć odor i jest także bardzo korzystnym składnikiem gdy zawiera w powierzchniowych cleanerach i innych DIY domowych cleaning produktach. Ponadto Lemon Myrtle jest badany pod kątem jego możliwego zastosowania w leczeniu chorób skóry (Tinea). Olejek mirtowy może być przydatny w preparatach przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej, gdy jest stosowany ostrożnie, w niewielkich rozcieńczeniach.

Emocjonalnie i energetycznie, olejek eteryczny Lemon Myrtle jest bardzo podnoszący na duchu i odświeżający. Może mieć również działanie uspokajające, które może pomóc w relaksacji i uspokojeniu umysłu w czasach niepokoju i stresu. Lemon Myrtle stosowany w porze nocnej pomaga w spokojnym śnie.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml