Kiwi - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
44,10 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8196

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Olej z nasion kiwi jest tłoczony na zimno z małych, czarnych, jadalnych nasion Actinidia chinensis. Kiwi pochodzi z Chin, ale obecnie jest powszechnie uprawiany w Nowej Zelandii, Australii, Stanach Zjednoczonych, Włoszech i innych częściach świata. Więcej

Kiwi(Actinidia chinensis)

Nazwa owocu pochodzi od bezlotnego ptaka zamieszkującego Nową Zelandię - Kiwi. Kiwi kształtem przypomina jajko, ma cienką, włóknistą, brązową skórkę, która otacza miękkie, jadalne, zielone owoce i setki małych, czarnych nasion.

Olej z nasion kiwi jest wyjątkowym źródłem roślinnych niezbędnych kwasów tłuszczowych, zawiera ponad 60% kwasu alfa-linolenowego omega-3 i ponad 10% kwasu linolowego omega-6, jest bogatym źródłem witaminy C i witaminy E. Jego wysoce odżywcze i nawilżające właściwości sprawiają, że jest idealnym składnikiem naturalnych produktów do pielęgnacji skóry. Jest to dość suchy olej, który szybko wchłania się w skórę i nie pozostawia śladów, dlatego pomaga w pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry wrażliwej, w tym starzejącej się, suchej, zniszczonej i przepracowanej.

Zastosowanie olejku z kiwi

Olej z nasion kiwi ma świetne właściwości nawilżające i odmładzające. Jest bardzo polecany do stosowania w kosmetykach i produktach do pielęgnacji skóry, szczególnie ze względu na swoje właściwości ochronne przed promieniowaniem UV. Bogaty w antyoksydanty olej z nasion kiwi pomaga zapobiegać uszkodzeniom komórek skóry spowodowanym przez wolne rodniki. Jego bogata konsystencja sprawia, że jest idealnym wyborem dla maści, serum do twarzy, balsamów do ust, kremów pod oczy i salcesonów, gdzie tworzy barierę zamykającą naturalną wilgoć skóry i pomaga zapobiegać wysuszeniu, jednocześnie zmiękczając skórę. Actinidia Chinensis ma doskonałe właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne, dzięki czemu jest świetnym wyborem dla problematycznych typów skóry.

Olejek kiwi zalecany jest również jako emolient do włosów, przywracający witalność włosom suchym, łamliwym i zniszczonym. Wysoka zawartość kwasu alfa-linolenowego (ALA) w oleju z kiwi pomaga pasmom włosów zachować wilgoć i zapobiega łupieżowi.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml