Brokuły - 100% naturalny olejek eteryczny 10 ml

Cena
27 zł z VAT-em

Producent
Pěstík

Kod produktu
7337

Dostępny
ks

Olejek brokułowy jest doskonałym substytutem silikonów w produktach do włosów. Nie jest tłusty i dobrze wchłania się w skórę. Więcej

Olej z brokułów (Brassica oleracea var. Italica) 10 ml

Nasz ekologicznie produkowany olej z brokułów jest tłoczony na zimno z nasion Brassica oleracea italica. Brokuły prawdopodobnie pochodzą z Morza Śródziemnego. W latach dwudziestych uprawa brokułów rosła zwłaszcza we Włoszech, a później rozprzestrzeniła się na USA i Europę Zachodnią.

Olej brokułowy ma wyjątkowo wysoką zawartość kwasów tłuszczowych . Unikalna zawartość przeciwutleniaczy zawartych w oleju brokułowym zapewnia doskonałe zastąpienie silikonów w kosmetykach do włosów i kosmetykach.

Olejek brokułowy zawiera również korzystne witaminy , takie jak witamina A, która pomaga przywrócić i zregenerować skórę. Zawiera także kwas linolowy , który sprzyja syntezie ceramidów. Ceramidy są ważne dla zdrowej i pięknej skóry .


KORZYŚCI Z WYKORZYSTANIA OLEJU BROCOLETOWEGO


DziękiZawartość kwasów tłuszczowych w oleju brokułowym zapewnia doskonałą stabilność oksydacyjną i właściwości nawilżające, które mają cenne zastosowanie jako środek utrzymujący wilgoć w kosmetykach.

Olejek brokułowy zyskuje uznanie jako naturalna alternatywa dla silikonu w szamponach, odżywkach i produktach do stylizacji, w których pożądany jest wysoki połysk.

Olejek brokułowy jest lekki , nietłusty i łatwo wchłania się w skórę. Ze względu na silną zawartość przeciwutleniaczy chroni skórę przed wolnymi rodnikami i przedwczesnym starzeniem się skóry .

Ponadto może chronić skórę przed promieniowaniem UV, a tym samym przyczyniać się do zapobiegania rakowi skóry.

Parametry

Gatunek Brokolice
Terpeny karyofylen
Tom 10 ml