Żeń-szeń indyjski - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
42,80 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8228

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

W medycynie ajurwedyjskiej żeń-szeń indyjski stosowany jest w celu wspierania zdrowia fizycznego i psychicznego, obrony organizmu przed chorobami i szkodliwymi czynnikami środowiskowymi oraz spowolnienia procesu starzenia. W Indiach od wieków był stosowany jako lek o szerokim spektrum działania, ale ostatnio naukowcy wykazali, że zioło to ma właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające, które odgrywają główną rolę w jego licznych korzyściach. Więcej

Żeń-szeń indyjski(Withania somnifera)

Żeńszeń indyjski, znany również jako Ashwagandha, jest wytwarzany w autentyczny, tradycyjny ajurwedyjski sposób z korzeni Withania somnifera na bazie organicznego oleju sezamowego. Korzenie i liście rośliny Ashwagandha są najczęściej wykorzystywane ze względu na swoje właściwości lecznicze. To właśnie obecność Withanolidów, grupy laktonów steroidowych przyczynia się do korzyści zdrowotnych zioła.

Zastosowanie olejku z żeń-szenia indyjskiego

Żeń-szeń indyjski to głęboko penetrujący i rozgrzewający olej, który odżywia kości, mięśnie i tkanki. Ashwagandha działa karminatywnie na układ nerwowy, sprzyjając relaksowi, jednocześnie tonizując i wzmacniając nerwy. Olej Ashwagandha jest dobry w leczeniu zmęczonych i napiętych mięśni. Ashwagandha jest doskonała do zmniejszenia zaburzeń Vata, takich jak bóle nerwów lub mięśni, słabe krążenie, osłabienie i niepokój.

Olej Ashwagandha jest również niezwykle odżywczy, przywraca skórze naturalną jędrność i elastyczność. Doskonale sprawdza się w przypadku skóry suchej lub odwodnionej oraz w profilaktyce zmarszczek. Jest również przydatny w łagodzeniu chorób skóry, takich jak łuszczyca i egzema.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml