Palo Santo - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml)

Availability
Product is no longer available

Producent
Pěstík

Kod produktu
8252

Olejek eteryczny Palo Santo ma właściwości uspokajające i uziemiające, co czyni go wielkim sprzymierzeńcem w utrzymaniu równowagi emocjonalnej, a także doskonałym olejkiem dla podniesienia duchowego. Więcej

Palo Santo(Bursera graveolens)

Olejek eteryczny Palo Santo jest destylowany parą wodną z rocznej twardzieli dziko rosnącego w górach Ekwadoru drzewa Bursera graveolens. Palo Santo oznacza święte drewno lub święte drzewo, jak argentyńskie lub paragwajskie lignum vitae. To święte drzewo jest od wieków wykorzystywane ze względu na swoje właściwości lecznicze i potencjał odpędzania negatywnej energii.

Dym z drewna Palo Santo jest tradycyjnie używany w duchowych rytuałach do usuwania negatywności z osoby lub przestrzeni, bardzo podobnie do użycia białej szałwii. Bursera graveolens pochodzi z tej samej rodziny botanicznej (Burseraceae) co kadzidło i mirra. Jest często używany do wzmocnienia stanów medytacyjnych w taki sam sposób jak jego botaniczni krewni - zachęcając do relaksu, uspokajając nerwy i łagodząc umysłowe gadanie.

Palo Santo ma starożytną historię etnobotaniczną i od dawna jest czczone przez rdzenne kultury za swoje oczyszczające i lecznicze moce. Drewno dojrzewa z czasem po śmierci drzewa, rozwijając chemię, która tworzy bardzo silny olejek eteryczny - to właśnie z drewna w tym stanie został wydestylowany ten olejek. Żywica jest wtłaczana do twardzieli w miarę jak drewno umiera i dojrzewa, rozwijając swoją unikalną i silną chemię.

Zastosowanie olejku Palo Santo

Olejek eteryczny Palo Santo ma ważne, złożone korzyści terapeutyczne, w tym działanie przeciwlękowe, przeciwzapalne i przeciw nowotworowe. Jest to piękny olejek eteryczny, który może być włączony do preparatów przeznaczonych do promowania medytacji i refleksji. Oprócz popularnego zastosowania w ceremoniach i celach medytacyjnych, olejek Palo Santo jest również doskonały w zachęcaniu do zdrowego funkcjonowania płuc, zwłaszcza w przypadku drobnego kaszlu, zaparcia lub astmy. Ten olejek eteryczny jest również polecany ze względu na swoje właściwości odżywiające skórę, a także pomaga złagodzić niepożądane skurcze mięśni.

Emocjonalnie i energetycznie, olejek eteryczny Palo Santo ma działanie podnoszące na duchu i równoważące. Często używany do rytuałów szamańskich, jest cennym narzędziem w medytacji, wzmacnianiu kreatywności i przy zadaniach wymagających trwałego skupienia. Palo Santo przynosi poczucie spokoju, uziemienia i ustawia nas na stabilność emocjonalną i połączenie ze światem duchowym.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml