Ogórek - 100% naturalny olejek eteryczny z ogórka (10ml) - Pěstík

Dostępność
Produkt nie jest już w ofercie

Producent
Pěstík

Kod produktu
8225

Świeży, regenerujący i absorbujący olej z nasion ogórka ma żywy i jasny aromat. Więcej

Ogórek(Cucumis sativus)

Olej z nasion ogórka jest tłoczony na zimno z oczyszczonych i wysuszonych nasion Cucumis sativus, a następnie poddawany starannej filtracji, dzięki czemu uzyskuje się wspaniały, jasnożółty olej o delikatnym i świeżym aromacie ogórka.

W przemyśle kosmetycznym olej z nasion Cucumis sativus jest często stosowany w produktach do twarzy i ciała ze względu na jego zdolność do penetracji skóry i szybkiego wchłaniania. Olej z nasion ogórka ma silne właściwości lecznicze. Jeśli zmagasz się z uszkodzeniami skóry spowodowanymi przez słońce, suchością lub martwisz się o zmarszczki. Zaleca się stosować miejscowo w celu zachowania młodości i zdrowia skóry.

Zastosowanie oleju z nasion ogórka

Ze względu na silne właściwości przeciwutleniające, olej z nasion ogórka może zwalczać wolne rodniki spowodowane stresem oksydacyjnym, gdy skóra jest wystawiona na działanie szkodliwych promieni UV. Olej z ogórka sprzyja nawet regeneracji komórek, co czyni go doskonałym wyborem dla skóry dojrzałej i starzejącej się. Wysoka zawartość naturalnych tokoferoli i fitosteroli dodatkowo wzmacnia jego ochronne i odżywcze zalety w pielęgnacji ciała. Fitosterole są również znane ze swojej zdolności do odżywiania i stymulowania komórek skóry w celu promowania regeneracji zdrowych komórek skóry. Olej z ogórka zawiera znaczny procent kwasu oleinowego omega-9 i kwasu linolowego omega-6 i może być skuteczny w leczeniu suchej skóry, egzemy, łuszczycy, trądziku i skóry poparzonej słońcem.

Olej z nasion ogórka jest bardzo zalecany w produktach do pielęgnacji skóry głowy i włosów, aby promować zdrowy wzrost włosów i zwiększyć witalność. Jego znaczna zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych i niezbędnych kwasów tłuszczowych sprawia, że jest on również idealny do włączenia do odżywczych i nawilżających produktów do pielęgnacji włosów.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parametry

Tom 10 ml