Nasiona jabłoni - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
23,90 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8236

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Ponieważ olej jabłkowy jest bogaty w witaminę E oraz kwasy tłuszczowe omega-3 i 6, które zapewniają wiele korzyści dla zdrowia skóry, jest idealny jako składnik kremów i balsamów kosmetycznych. Więcej

Nasiona jabłek(Pyrus malus)

Olej z pestek jabłek jest tłoczony na zimno z nasion Pyrus malus (syn. Malus domestica), uprawianego na całym świecie dla jego owoców.

Zastosowanie oleju z pestek jabłek

Stosowany kosmetycznie, olej z pestek jabłek poprawia wygląd, strukturę skóry i włosów dzięki bogatemu profilowi kwasów tłuszczowych. Łatwo nawilża, odżywia i zmiękcza, nie pozostawiając tłustej warstwy. Jego właściwości antyoksydacyjne pomagają zapobiegać oznakom przedwczesnego starzenia się, przywracając skórze gładkość, tworząc barierę ochronną przed szkodliwymi promieniami UV i zapobiegając uszkodzeniom skóry spowodowanym przez wolne rodniki. Lekka konsystencja pozwala olejkowi z jabłek zmiękczyć skórę, jednocześnie wnikając w nią. Oczyszcza pory i zapobiega powstawaniu zaskórników oraz przyszłych wykwitów trądzikowych.

Dzięki właściwościom antybakteryjnym i składnikom odżywczym, które chronią skórę przed dalszą degradacją, Pyrus Malus może leczyć skórę dotkniętą suchością, egzemą, hiperpigmentacją i łuszczycą. W pielęgnacji włosów olej jabłkowy może być stosowany jako składnik szamponów, odżywek lub masek do włosów w celu naprawy uszkodzeń, takich jak rozdwojone końcówki i suchość. Olejek natychmiast przywraca włosom blask, usuwając łupież, nie pozostawiając tłustego osadu na skórze głowy.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml