Mirt - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
34 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8232

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Mirt (Myrtus communis), święty dla bogów, używany w kulcie i pojawiający się w przepowiedniach, jest znany w wielu kulturach i na przestrzeni czasu ze swojego zapachu i piękna. Stosuje się go podczas przeziębienia lub grypy w celu zmniejszenia napięcia, przekrwienia i bólu mięśni. Więcej

Mirt(Myrtus communis)

Olejek eteryczny Green Myrtle jest destylowany parą wodną z liści kwitnącej rośliny Myrtus communis, która rośnie dziko w suchych, skalistych górach Korsyki.

Istnieją olejki eteryczne z zielonego mirtu i czerwonego mirtu, destylowane z rośliny Myrtus communis. Zielony mirt pochodzi z Korsyki, podczas gdy czerwony mirt zwykle pochodzi z Maroka lub Albanii.Zielony mirt ma również bardziej znaczący procent octanu mirtu i linalolu w porównaniu z wyższym procentem 1,8-kinolu w czerwonym mirtem, co czyni go szczególnie wszechstronnym olejkiem i szczególnie korzystnym dla płuc. Oba są miękkimi i uroczymi olejkami do stosowania podczas przeziębienia lub grypy, aby zmniejszyć napięcie, przekrwienie i ból mięśni.

Zastosowanie olejku mirtowego

Olejek eteryczny z mirtu może przynieść równowagę i odmłodzenie umysłu i ciała. Jest to świetny olejek do dodania do dyfuzora, kąpieli lub balsamu do ciała. Oprócz tego, że jest świetny do wspierania układu oddechowego, olejek z zielonego mirtu jest doskonały w recepturach do pielęgnacji skóry i dodaje eleganckiego zapachu. Jego aktywność przeciwbakteryjna może pomóc utrzymać bakterie na dystans i może pomóc w hamowaniu wirusów, które spotykamy w codziennym życiu. Jest również przeciwgrzybiczny i wiadomo, że pomaga w walce z Candidą.

Emocjonalnie i energetycznie, zielony olejek mirtowy może promować pozytywną, harmonijną i uspokajającą atmosferę. Może pomóc w uspokojeniu nerwów i ukojeniu nadaktywnego umysłu, co czyni go świetnym środkiem wspomagającym sen. Mirt może również oczyścić umysł i złagodzić bóle głowy. Myrtus communis jest tradycyjnie związany z Afrodytą, boginią miłości, i jest idealny do promowania miłości i intymności, zwłaszcza w połączeniu z jaśminem.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml