Hibiskus - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
27,90 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8293

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Olejek eteryczny z hibiskusa jest często stosowany w produktach kosmetycznych do odżywiania skóry, leczenia blizn i jest nadzwyczajny do poprawy cery. Więcej

Hibiskus(Hibiscus rosa-sinensis)

Olejek hibiskusowy powstaje poprzez infuzję pięknych kwiatów hibiskusa (Hibiscus rosa-sinensis) w organicznym oleju słonecznikowym przez co najmniej cztery tygodnie pod wpływem ciepła słonecznego (infuzja słoneczna), aby naturalnie i delikatnie nasycić olej leczniczymi właściwościami kwiatów hibiskusa.

Kwiaty hibiskusa kwitną w różnych kolorach, w tym czerwonym, bladożółtym i różowym. Od dawna stosowane są jako składnik herbatek ziołowych i leków. Tradycyjnie pomagają na utratę apetytu, a nawet przeziębienia. Jeden z najskuteczniejszych przeciwstarzeniowych aktów ziołowych. Olejek z hibiskusa ma magiczną reputację zwiększania elastyczności skóry, zapewniając zdumiewający naturalny zastrzyk młodości.

Zastosowanie olejku hibiskusowego

Hibiskus jest bogaty w antyoksydanty, zwane antocyjanami, które jak wykazano pomagają zwalczać niszczące skórę wolne rodniki. Te antocyjanocydy pomagają również zmniejszyć wygląd dużych porów dla gładszej skóry. Mają również działanie przeciwzapalne i mogą pomóc w ukojeniu zapalnej skóry, dzięki czemu hibiskus jest odpowiedni dla osób ze skłonnością do bardzo wrażliwej skóry.

Naturalne kwasy w oleju z hibiskusa pomagają oczyścić skórę poprzez rozbicie martwego naskórka i zwiększenie obrotu komórkowego, mogą nawet pomóc w kontrolowaniu wyglądu trądziku. Ponadto hibiskus ma naturalnie wysoką zawartość śluzu, lepkiej substancji wytwarzanej przez rośliny, która pomaga w magazynowaniu wody i żywności. Śluz jest fantastycznym naturalnym środkiem nawilżającym skórę, który jest delikatny dla skóry wrażliwej i zwiększa zdolność skóry do zatrzymywania wilgoci, co jest kluczowym czynnikiem w utrzymaniu młodej skóry. Olej z hibiskusa znany jest również ze swoich właściwości pielęgnacyjnych - stymuluje wzrost włosów i pomaga zapobiegać ich wypadaniu.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml