Frankincense - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pistacja

Cena
33,10 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8210

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Olejek eteryczny Africane ma silny, ciepły, słodko-ziołowy, charakterystyczny ketonowy (ostry) aromat z bardzo silnym owocowym podtekstem, przypominającym zielone jabłko. Więcej

Afrykański(Tagetes minuta)

Olejek eteryczny Africane, zwany również Tagetes Marigold lub Lesser Axamite, jest destylowany parą wodną z jasnopomarańczowych kwiatów rośliny Tagetes minuta, zwanej również nagietkiem meksykańskim.

Aksamitka (rodzina: Asteraceae), znana również jako nagietek południowy, pochodzi z południowej połowy Ameryki Południowej. Została wprowadzona na całym świecie i naturalizowała się w Europie, Azji, Australazji, Ameryce Północnej i Afryce. Jest wysoka wzniesiona z małymi kwiatami. Liście są proste (klapowane lub nieklapowane, ale nie rozdzielone w płatkach) o naprzemianległym ułożeniu. Blaszka liściowa posiada zarówno ząbki jak i płatki. Kwiatostan ma rurkowatą tarczę i promieniste kwiaty.

Zastosowanie oleju z moreli

Olejek aksamitkowy to popularny składnik w perfumiarstwie, szeroko stosowany we francuskich perfumach. Oprócz świeżego i podnoszącego na duchu aromatu, aksamitce przypisuje się również właściwości takie jak działanie przeciwzakaźne , przeciwbakteryjne, antybiotykowe, przeciwskurczowe, przeciwpasożytnicze, antyseptyczne, owadobójcze i uspokajające. Olejek eteryczny Tagetes (Nagietek) może również pomóc złagodzić niepożądane skurcze mięśni i zmniejszyć obecność niepożądanej aktywności drobnoustrojów. Olej Tagete głęboko odżywia i odmładza skórę, prawdopodobnie pomaga w odmładzaniu komórek i miejscowym uzdrawianiu tkanek. Poradzi sobie także z objawami egzemy, łuszczycy i innych nieestetycznych stanów zapalnych skóry.

W aromaterapii Tagetes jest często stosowany w celu poprawy jakości snu i zmniejszenia poziomu niepokoju. Może pomóc usunąć szkodliwą energię, sprzyjać jasności umysłu i promować większą świadomość osobistą.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml