Ashvaganda - 100% naturalny olejek eteryczny 10 ml

Cena
29,10 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
7308

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Olej Ashwagandha jest określany jako medycyna ajurwedyjska jako rasayan, która jest używana głównie w celu promowania zdrowia fizycznego i psychicznego. Więcej

Olej Ashwagandha ( Withania somnifera) 10 ml

Nasz ekologicznie produkowany olej Ashwagandha jest wytwarzany w autentyczny tradycyjny ajurwedyjski sposób z korzeni Withania somnifera na bazie organicznego oleju sezamowego. Korzenie i liście rośliny Ashwagandha, powszechnie nazywanej żeń-szeniem indyjskim, są najczęściej stosowane ze względu na ich właściwości lecznicze.

Obecność Withanolides, grupy laktonów steroidowych, przyczynia się do korzyści zdrowotnych tego zioła.

Dokładne znaczenie słowa Ashwagandha to „zapach konia”, ponieważ mówi się , że świeże korzenie zioła pachną jak koń, i uważa się, że spożywając Ashwagandha, można rozwinąć siłę i witalność jak koń .

W języku łacińskim nazwa ogólna: Somniferatłumaczyć jako „wywoływanie snu”. W medycynie ajurwedyjskiej ashwagandha jest określana jako rasayan i jest używana do promowania zdrowia fizycznego i psychicznego oraz do wzmocnienia obrony organizmu przed chorobami. Pomaga również spowolnić proces starzenia .

W Indiach Ashwagandha była stosowana od stuleci jako lek o szerokim spektrum działania, ale ostatnio naukowcy wykazali, że zioło ma właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające, które odgrywają główną rolę w korzystaniu z leczniczych korzyści rośliny.



ZALETY ZASTOSOWANIA OLEJU

Ashwagandha to głęboko odżywczy olej, który wzmacnia kości, mięśnie i tkanki. Ashwagandha ma pozytywny wpływ na układ nerwowy, sprzyja relaksacji , jednocześnie tonizując i wzmacniając nerwy.

Olej Ashwagandha nadaje się również do leczenia zmęczonych i zestresowanych mięśni . Jest również doskonaływ celu złagodzenia problemów zdrowotnych, takich jak nerwy, bóle mięśni i niepokój.

Olej Ashwagandha wyjątkowo odżywia i przywraca naturalną elastyczność skóry i jest doskonały do skóry suchej lub odwodnionej oraz do zapobiegania zmarszczkom. Pomaga także łagodzić choroby skóry, takie jak łuszczyca i egzema.



NASZA PRODUKCJA


Nasza ajurwedyjska seria olejków ziołowych jest specjalnie zaprojektowana do pielęgnacji skóry i produktów kosmetycznych i jest wykonana z najlepszych organicznych roślin i ziół, które nie zawierają pestycydów. Przygotowuje się je na zimno, aby zapobiec możliwym szkodom, jakie obróbka cieplna może mieć na wydajność produktu.

Każda partia podlega ścisłej kontroli jakości, aby zapewnić spójność między partiami.

Możemy również dostosować olej bazowy używany do ekstrakcji do własnych wymagań. Wymagania dostosowaneoleje bazowe mogą być dostarczane za pośrednictwem naszej obsługi klienta.

Inne dostępne oleje bazowe: olej słonecznikowy, olej sojowy, olej sezamowy, oliwa z oliwek, olej migdałowy, olej jojoba, olej kokosowy.

Jest to produkt kosmetyczny przeznaczony wyłącznie do użytku zewnętrznego. Podobnie jak w przypadku wszystkich naszych materiałów, nie należy tego akceptować wewnętrznie.

Parameters

Terpeny karyofylen, humulen, myrcen
Tom 10 ml