Arbuz Kalahari - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml) - Pěstík

Cena
48,80 zł

Producent
Pěstík

Kod produktu
8201

W ciągu 5 dni Watch availability
ks

Pyszny, bogaty złoty olej wyekstrahowany z nasion Arbuza Kalahari jest tradycyjnie stosowany w Afryce Południowej jako środek nawilżający, chroniący skórę przed słońcem, wspomagający wzrost włosów oraz jako składnik wielu produktów kosmetycznych. Więcej

Melon Kalahari(Citrullus lanatus)

Olej z nasion melona Kalahari jest tłoczony na zimno z suszonych na słońcu nasion drzew owocowych Citrullus lanatus rosnących na pustyni Kalahari w Namibii. Melon Kalahari , zwany też popularnie Tsamma lub Wild melon, jest biologicznym przodkiem znanych nam powszechnie orzeźwiających arbuzów, ale bardzo się od nich różni. W przeciwieństwie do zwykłych arbuzów, które po przekrojeniu mają słodki i czerwony miąższ, melon Kalahari ma żółty lub jasnozielony miąższ i gorzki smak.

Drzewa owocowe melona Kalahari są wysoce przystosowane do przetrwania trudnych warunków suszy na afrykańskich pustyniach, gdzie rosną powszechnie na piaskach Kalahari w Namibii, Botswanie, południowo-zachodniej Zambii i zachodnim Zimbabwe.

Zastosowanie oleju z melona kalahari

Melon Kalahari jest powszechnie znany ze swoich właściwości silnie nawilżających i emoliencyjnych, ponieważ szybko wnika w tkankę skórną i nie pozostawia uczucia tłustości. Idealnie nadaje się do spryskiwania jako lekki olejek do twarzy, a jego wyjątkowe właściwości pomagają stworzyć skuteczną barierę przed wysuszeniem skóry. Oprócz tego, że jest lekki, jest również niekomedogenny (nie zatyka porów skóry) i jest idealnym wyborem dla skóry tłustej, trądzikowej. Melon Kalahari jest znany z tego, że pomaga zmniejszyć ciemne kręgi, opuchliznę wokół oczu, a także zmniejszyć widoczność zmarszczek.

Olej Kalahari doskonale sprawdza się również w pielęgnacji włosów, ponieważ jest nietłusty, ale silnie nawilżający. Wiadomo, że pomaga zapobiegać wypadaniu włosów. Uzbrojony w tak bogate długołańcuchowe nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, minerały i białka, Kalahari Watermelon Oil naturalnie poprawia i wzmacnia włosy, nadając im tak bardzo potrzebną smarowność i połysk. Jest całkowicie naturalny i wolny od szkodliwych substancji chemicznych, które mogą być wchłaniane przez skórę i wnikać do organizmu.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parameters

Tom 10 ml