Typ: hybryda

Cheese należy do kategorii hybrydowych odmian konopi. Zwykle z dominującym składnikiem indica (stosunek składników sativa/indica może się różnić w zależności od metody hodowli). Odmiana ta zawiera średnio około 14,5% THC.

Cheese została po raz pierwszy wyhodowana w latach 80. w Wielkiej Brytanii i pochodzi z linii genetycznej Skunk No 1 . Ma charakterystyczny kwaśny aromat, który silnie przypomina cheddar, stąd nazwa "Cheese".

Działanie i właściwości Cheese

Cheese jest najczęściej poszukiwana przez konsumentów ze względu na swoje uspokajające działanie (w zależności od stosunku składników sativa/indica).

Jest dobry do łagodzenia stresu i napięcia, a także pozytywnie wpływa na leczenie depresji. Cheese nadaje się na przykład do problemów z różnymibólami lub bezsennością. Powoduje uczucie szczęścia i euforii i jest idealny do stosowania wieczorem w celu dobrego relaksu i odprężenia. Niektórym użytkownikom Cheese może pomóc w problemach z bólem głowy lub trudnościami z jedzeniem.

Właściwości negatywne

Suchość w ustach, suchość oczu. Czasami może powodować paranoję lub zawroty głowy.